Hotel Oscar

Manastiri

Manastirea Bistrita

manastirea_bistrita

Situata la doar 6 km de Hotel Oscar, Mănăstirea Bistriţa, printre cele mai mari din Moldova, îi are ctitori pe voievozii Muşatini, dintre care primul întemeietor a fost Alexandru cel Bun. Acesta a ridicat-o în 1402 pe locul unui fost schit, ca necropolă voievodală cu hramul Adormirea Maicii Domnului, pe care-l poartă şi astăzi. În acelaşi timp cu biserica, ctitorul a ridicat chiliile pentru călugări şi Casa Domnească. Sfântul Voievod Ştefan cel Mare a construit în 1498 clopotniţa şi un frumos paraclis, închinat Sfântului Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava.

Mai multe detalii gasiti aici: Manastirea Bistrita

Indicatii de orientare:


Manastirea Neamt

Manastirea_Neamt_1

Situata la aprox 40 de km de Hotel Oscar si la 12 Km, nord vest de renumita Cetate a Neamtului, intr-o poiana larg deschisa pe valea rausorului Nemtisor, inconjurata aproape din toate partile de culmi impadurite, este asezata Manastirea Neamt, “Ierusalimul ortodoxiei romane”.

Mai multe detalii gasiti aici: Manastirea Neamt

Indicatii de orientare:


Si pentru ca ne aflam intr-o zona cu vechi traditii monahale, va propunem o serie de trasee care sa includa cele mai reprezentative monumente religioase din zona.

Primul traseu propus este cel de la Hotel Oscar – Manastirea Bistrita – Manastirea Pangarati. Mai jos, va detaliem pe harta acest traseu:


Cel de-al doilea traseu monahal este cel de la Hotel Oscar – Manastirea Almas – Manastirea Agapia – Manastirea Varatec – Manastirea Neamtului – Manastirea Sihla – Manastirea Sihastria – Manastirea Petru Voda.


Un alt traseu poate fi cel in care veti vizita Manastirea Nechit si Manastirea Tazlau.